Wie is Jago?

Inspirerende motivator

Diepgaand

& uitdagend

Gedreven


Meer dan 25 jaar geleden kreeg ik de kans om een team te begeleiden en te 'coachen'.  Inderdaad coachen tussen aanhalingstekens, want een 15-tal jaren geleden ontdekte ik dat dat eigenlijk niet het échte coachen was wat ik deed.  Het was meer de anderen sturen, een richting geven en sturen om de opgegeven doelstellingen te behalen.  M.a.w. ik stond aan het stuur en niet de coachee zelf.

 

Uiteraard kwamen nadien, dankzij meerdere coaching opleidingen,  de vaardigheden en coaching technieken naar boven om als leidinggevende manager de teamleden te ondersteunen en te motiveren.  Met de jaren, lees: het begeleiden van andere teams in meerdere bedrijven én verdere opleidingen, werd het duidelijk dat mijn meerwaarde en mijn voldoening lag in het zien groeien van andere mensen en hen te helpen op hun carrièrepad.

Al de aangeleerde coaching technieken begon ik steeds verder te kneden en te mengen naar mijn eigen persoonlijkheid waardoor het niet meer als aangeleerd overkwam, doch veel spontaner, meer vanuit mijn eigen kracht, vanuit wie ik écht ben.

 

Ik ben nu reeds jaren zowel professionele loopbaancoach/begeleider, studiekeuzebegeleider als business- en personal coach.

Vanuit die passie die coachen werd, heb ik mijn beroep gemaakt.

 

Het geeft mij zo'n voldoening als ik de mensen wie ik begeleid, zie groeien vanuit hun eigen kracht en persoonlijkheid.  Zij groeien zelf omdat ze dat zelf willen, zij staan zélf aan hun eigen roer, aan hun stuur.

Ik begeleid hen, stel krachtige en prikkelende vragen, soms wat confronterend, ik noem het graag 'shaking the tree' :-), waardoor ze zichzelf meer in hun eigen spiegel zien. En dat geeft mij zo'n vleugels, net zoals het vleugels geeft aan mijn coachees.

 

Coachen is wie ik ben geworden, coachen is wat ik adem.

En daarom doe ik wat ik doe...

 

Dus als jij wil groeien, zowel in je loopbaan, als persoon, zal ik je graag begeleiden met een gedreven en persoonlijke aanpak, steeds met een gezond vleugje humor, voluit luisterend naar jouw eigen verhaal.

Ik zal jouw vragen en mogelijke doelen volledig ‘ontmisten’ om daarna alle mogelijke paden die leiden naar jouw doel samen te bewandelen, in de diepte te exploreren en jou je actieplan laten opstellen.

Bij loopbaanvragen worden o.a. het (her)ontdekken van sterktes en talenten en het ontwikkelen van potentieel in kaart gebracht.


Ik begeleid ook iedereen die denkt om een stap naar zelfstandig ondernemerschap te zetten.

Dankzij mijn opgebouwde ervaring zowel als zelfstandige en het opbouwen van onze eigen zaak, èn de jarenlange ervaring en expertise in de begeleiding van start-ups & KMO's, zal ik je bijstaan en je helpen in jouw avontuur!Een coachingsessie zal steeds onder de regels van het ICF – International Coaching Federation – uitgevoerd worden waarbij confidentialiteit van het gesprek een must is om een open en vertrouwelijk klimaat te scheppen voor jou als klant, zodat je in alle vrijheid kan vertellen wat je wil.Bij de aanvang wordt er ruim de tijd genomen voor een intakegesprek.   

       

De coachingsessies bestaan bij mij uit volgende structuur:


1) doelbepaling of resultaatbepaling  (wat wil je bereiken?)

2) realiteitstoetsing (hoe is het nu al? – waar wordt er op vastgelopen?) 

3) verzameling van opties – mogelijkheden 

4) keuze van acties en afsprakenproces